Съвети за продавачи


За успешна продажба на имоти, ние от RE/MAX препоръчваме да бъдат взети предвид следните съвети:

Наемете професионален агент на недвижими имоти

Продажбата на имоти е сложен, изпълнен с много „подводни камъни“ процес, през който квалифициран и опитен агент на недвижими имоти може да Ви помогне да преминете успешно и без стрес.

Проявете обективност и се дистанцирайте от емоциите си

Трудно е да се разделите с имот, в който сте създали спомени за цял живот. Не позволявайте Вашата емоционална привързаност да Ви попречи да вземате правилни решения, особено когато става дума за подготовка на имота за продажба и определяне на цената на имота. Опитайте се да погледнете на Вашия имот през очите на потенциалния купувач. Представете си, че Вие сте купувач и разглеждате Вашия имот. Направете списък на нещата, които харесвате във всяка стая и нещата, които бихте искали да промените.

Не надценявайте имота

Надценяването на имота още на старта изключва възможността за бърза продажба, особено ако е нужна голяма редукция на цената. В действителност ако поставите цена, конкурентна на цените на останалите имоти за продажба, подобни на Вашия, ще привлечете интереса на потенциалните купувачи и е много вероятно да получите предложения за закупуване от няколко купувачи.

Подгответе имота за продажба

На потенциалните купувачи, които гледат имота, ще им е трудно да си представят, че живеят в него, ако го видят с цветовете и декорацията, които Вие сте избрали и пасват на Вашия собствен вкус. Пребоядисайте стените в неутрални, земни тонове и премахнете излишната декорация.

Бъдете отворени за преговори

Какво е по-важно за Вас? Да получите желаната цена (или повече)? Да продадете имота бързо? Имайте предвид също така, че имате възможност да преговаряте като върнете контраоферта на офертата на купувача. В процеса на преговори може да се наложи да направите някои отстъпки и Вашият агент на недвижими имоти ще Ви помогне внимателно да прегледате всяка оферта и да отговорите.

Искате да продадете имот? Още сега намерете агент на RE/MAX, който ще Ви помогне да преминете успешно през стъпките по-горе.Продажба на имот Съвети за успешна продажба на имот Как да продам имот