EN
Детайлно търсене

ИмотИзчисти всички филтри


Местоположение


Цена


Площ (м²)


Площ на парцела (м²)Характеристики


Покажи имотите, добавени през последните:Подреди по:


Сподели


4 развенчани мита за покупко-продажбата на имоти

 

Нека видим дали можем да развенчаем някои от най-често срещаните митове, които агентите всеки ден чуват от клиентите.

Мит: Продавачът определя продажната цена

Факт: Продажната цена на Вашия имот е резултат от много фактори, част от които са големина и състояние на имота, локация, актуалните към момента условия на пазара и продажните цени на сходните жилища в района. Цената на имота не се определя въз основа на сумата, която продавачът иска да получи.

Мит: Трябва да надцените имота си, за да си оставите място за преговори.

Факт: Надценените имоти се нуждаят от повече време за продажба и обикновено се продават под пазарната си стойност. Когато надценявате имота, Вие всъщност ограничавате броя на реалните купувачи. Купувачите, които могат да си позволят да платят само това, което наистина струва имотът Ви, няма да се поискат да го видят, защото ще приемат, че не могат да си го позволят.

 

Потенциалните купувачи, които могат да си позволят да платят високата цена, която искате, скоро ще разберат, че Вашият дом не е съпоставим с останалите имоти в същия ценови диапазон. По този начин губите и двете групи купувачи, още докато имотът е нов на пазара.

Мит: Няма нужда да правите ремонт на имота, който продавате

Факт: Много купувачи искат имот, който е готов за нанасяне. Ако планирате да продадете дома си бързо и за възможно най-висока цена, помислете за някои по-големи ремонти, преди да пуснете имота на пазара. Не само, че имотът Ви ще бъде разглеждан като готов за нанасяне, но и Вашият агент може също така да включи извършените ремонти като допълнителен плюс в маркетинговите материали.

Мит: Подобренията в имота се отплащат, когато решите да продавате.

Факт: Докато много ремонти могат да донесат огромна стойност на доста по-късен етап в бъдещето, то някои подобрения на имота носят 100% възвращаемост на Вашата инвестиция. Потърсете експертно мнение какво да поправите и как, преди да започнете.

 

Независимо дали продавате Вашия дом или пък търсите да купите имот, намерете местен агент на RE/MAX, който да Ви напътства.

04.12.2018г.
За RE/MAX
Открийте историята на успеха
на нашата компания
Научете повече
Трейнинги & Обучение
Влез във форма
за успех в бизнеса - с уникалните
обучителни програми на RE/MAX.
Научете повече
Франчайз
Стартирай свой собствен
успешен бизнес
с RE/MAX
Научете повече
Намерете перфектния имот
Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.