Как да изберете своя нов апартамент в София?

16-04-2018
Как да изберете своя нов апартамент в София?
Апартаментите в София стават все по-оскъдни и скъпи. Това се дължи на масовата миграция към града. Ако търсите апартамент в София, доверете се на RE/MAX.

За апартаментите в София

Инвестицията в апартамент в София безспорно е смело решение, но тя е и ключ към реализирането на основните цели, които човек си поставя в житейски план. В следващите редове ще разгледаме по-конкретно кои групи потребители най-често си купуват или наемат апартаменти в София, какви са преимуществата от подобно решение и как да се направи най-точният избор на апартамент.

 

Апартамент в София 1
Апартамент София - правилния избор

Апартаменти в София – кои групи потребители най-често се нуждаят от тях?

Въпреки че в София идват хора от най-различни възрасти, социални групи и населени места, все пак ще се опитаме да обособим няколко големи групи потребители, които се нуждаят от апартаменти в София. Сред активно търсещите апартаменти в София са студентите, младите и активни работещи, както и идващите от отдалечени места в страната хора. Ето малко повече информация за всяка от споменатите групи потребители, заинтересовани от намирането на апартамент в София:

  • студенти – това е първата група потребители, които имат нужда от апартамент или друго място за отсядане в София. Поради чисто финансови причини, в повечето случаи те няма как да си позволят купуването на апартамент в София. Затова най-често предпочитаната от тях опция е да живеят под наем в апартамент в София. Нерядко обаче когато съответният студент завърши своето образование, намери си добра работа и започне да печели високи доходи, той избира да направи инвестиция в закупуването на апартамент с цел постигането на по-голяма сигурност и спокойствие в житейски план.
  • активни и работещи хора – в това число поставяме както хората с амбиции за професионално развитие и израстване в кариерата, така и тези със собствен бизнес, който искат да разширят. София безспорно е мястото, където могат да се постигнат подобни цели. От една страна, тук има струпване на множество потенциални потребители (включително платежоспособни такива), а от друга – добре развита бизнес среда, към която могат лесно да се адаптират големи и малки, родни и чуждестранни компании. Купуването на апартамент в София поставя човек в една съвсем различна обстановка, даваща му множество нови опции и възможности.
  • хора от по-отдалечените места на страната – за съжаление в България има региони, където икономическият застой и липсата на препитание са основни проблеми за местното население. Става въпрос както за отдалечените планински населени места, така и за градовете и селата в северозападната част на страната. В много случаи за хората там единствената възможност за развитие е преместването в София. И съвсем естествено това става чрез намиране на подходящо място за отсядане, най-често апартамент. Изборът между купуването на апартамент и вземането на апартамент под наем в София отново зависи до голяма степен от финансовите възможности на конкретния потребител.

 

Апартамент в София 2
Апартамент София - подходящ квартал?

 

Кои фактори са от значение при избора на апартамент в София?

Изборът на апартамент в София е процес, на който трябва да се обърне достатъчно внимание с оглед намирането на наистина най-доброто. Фактори като големината и функционалността на апартамента, неговата цена, защитеността от евентуални кражби и влизания с взлом, както и инфраструктурата на съответния квартал в София са от голямо значение за вземане на правилното решение. По-надолу ще научите най-важното, което трябва да знаете за всеки един от споменатите фактори при закупуването на апартамент в София.

 

Апартамент в София 3
Апартамент София - Съгласувай решението си
  1. Избор на апартамент в София: големина и функционалност - големината на апартамента, броят на стаите и помещенията в него, както и техните характеристики и функционалности, са първият аспект, на който трябва да се обърне внимание при избора на жилище в София. Препоръчваме ви да съобразите тези фактори не само с настоящите си нужди, но и със своите планове и приоритети в близко и далечно бъдеще. Ако например смятате да имате деца през следващите години, набележете апартамент в София с налични допълнителни стаи, които бихте могли да превърнете в детски такива. Не забравяйте, че закупуването на апартамент в София е дългосрочна инвестиция и е добре да изберете такъв, способен да ви гарантира максималните дози удобство и комфорт за дълъг период от време.
  2. Избор на апартамент в София: цена – цената също е фактор от изключително голямо значение в процеса на избор на апартамент в София. Добре е да имате предвид, че като столица, най-голям и развит в икономическо отношение град, София разполага с апартаменти, които се предлагат на пазара на сравнително по-високи цени от тези във всички останали населени места. Разбира се, има вариации по отношение на цените на апартаментите в различните квартали на София. Така че ви препоръчваме да направите предварително проучване, за да добиете представа точно какъв апартамент в София бихте могли да си позволите.
  3. Избор на апартамент в София: сигурност и защитеност – кражбите и влизанията с взлом в апартаментите съвсем не са рядко срещано явление в днешно време, особено когато става въпрос за големи градове като София. Затова трябва да вземете необходимите мерки, за да се защитите от подобни неприятни инциденти още в процеса на избор на апартамент в София. Подходящ метод да го направите е да се насочите към апартаменти, намиращи се в жилищни комплекси в София, в които е осигурено постоянно видео наблюдение или пък има наличен контролно – пропусквателен пункт на главния вход. По този начин ще бъдете спокойни всеки път, когато излизате от своя апартамент в София, и отивате на работа или на някое друго място.
  4. Избор на апартамент в София: особености на квартала – трябва да се има предвид, че София е град на контрастите и условията за живот в него до голяма степен зависят от квартала или района, в който се намира вашият апартамент. Определено ви препоръчваме да се насочите към квартали, в който има всичко необходимо за постигането на високо качество на живот. Отлични битови условия, достъпни обществени услуги, както и нужните в ежедневието обекти (магазини, училища, здравни заведения и т.н.). Наличието на подобни неща в района около вашия апартамент в София несъмнено ще направи ежедневието ви една идея по-леко и приятно.

Доверете се на опита и професионализма на агентите на RE/MAX и реазлизирайте покупка на апартамент в София, напълно отговарящ на вашите нужди и изисквания!

 

За апартаментите в София

Апартаменти в София - кои групи потребители най-често се нуждаят от тях?

Кои фактори са от значение при избора на апартамент в София?

Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.