Как да направим малката спалня по-голяма и по-светла

12-03-2019
Как да направим малката спалня по-голяма и по-светла
Ако смятате, че вашата спалня е твърде малка, ето някои трикове, които да ви помогнат да използвате по-добре пространството, така че спалнята ви да стане по-просторна и функционална.

Ярки цветове

Избягвайте тъмните цветове. Изборът на възможно по-ярки цветове ще направи стаята по-просторна. И по-специално, цветът на стените допринася за това. Освен бялото, помислете за ярки пастелни цветове. Ако харесвате завеси, те трябва да бъдат в цветове, подобни на тези на стените. Покривката за легло в светъл цвят също допринася за това стаята да изглежда по-голяма.

 

Огледала

Огледалото може да направи чудеса в малки стаи, когато става дума за визуално разширяване на пространството. Използвайте няколко малки огледала или едно голямо, за да покриете възможно по-голяма част от стената. Подредете мебелите така, че леглото и огледалото да са срещу прозореца и външната светлина да се отразява в стаята. Друго решение могат да бъдат шкафове с огледални врати.

Изберете семпли мебели

Леглото обикновено е мебел, която заема по-голямата част от стаята, особено ако е двойно. Забравете за леглата с дърворезба и се придържайте към семпли форми в подходящ размер за малки пространства. Най-добри са леглата с чекмеджета, които можете да използвате за съхранение. Вместо големи мебели и стенни шкафове, вземете плитки вградени рафтове, които стигат до тавана. Така ще имате достатъчно място за съхранение. Ако добавите контрастни цветове към рафтовете, ще създадете усещане за дълбочина.

По-малко неща, повече пространство

Опитайте се да изхвърлите всичко, от което наистина не се нуждаете в стаята. Може да харесвате декоративни предмети или сувенири на рафтовете, но те само заемат място. Семплият стил с малко детайли и без неща, които не използвате, ще направи стаята по-подредена и комфортна.

Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.