EN
Детайлно търсене

ИмотИзчисти всички филтри


Местоположение


Цена


Площ (м²)


Площ на парцела (м²)Характеристики


Покажи имотите, добавени през последните:Подреди по:


Сподели


Как продажбата на имот да стане по-бърза, лесна и изгодна за вас?

Няколко полезни съвета относно продажбата на имоти

 

В следващите редове ще получите няколко полезни съвета за това как да преминете успешно през тези стъпки и да направите продажбата на своя имот значително по-бърза, лесна и изгодна за вас.

Продажба на имоти 1
Продажба на имот - доверете се на RE/MAX

 

Направете необходимите поправки, но не прекалявайте.

Съвсем естествено преди да стартирате процеса на продажба, е нужно да приведете съответния имот в подходящо за целта състояние. На първо място отстранете всички повреди, проблеми по поддръжката и други елементи, които биха отблъснали потенциалния купувач. Това са най-вече неща като напукани стени, олющена боя, спукани тръби и т.н. Подобни проблеми трябва да са напълно разрешени, ако искате да се поздравите с успех в процеса на продажба на имота. Разбира се, не е добра идея да изпадате и в другата крайност, а именно цялостен ремонт или реновиране на имота. Направете само и единствено тези поправки, които са от първостепенно значение за неговия облик пред купувачите и реализирането на конкретната продажба. 

Не пропускайте почистването и подреждането.

Тези дейности не бива да се забравят, когато става въпрос за продажба на имот. Ако отделните стаи и пространства са почистени и подредени, имотът придобива съвсем различен външен вид, който е напълно адекватен с оглед поставените цели за продажба. Представете си, че вие сте на мястото на купувача и разглеждате дадена къща или апартамент, които са потънали в мръсотия и навсякъде по пода се търкалят най-различни предмети и вещи. Със сигурност няма да останете с добро впечатление, нали? Така че се захващайте с чистенето и подреждането, и приведете вътрешната част от своя имот в състояние, значително увеличаващо шансовете за неговата продажба. 

Продажба на имоти 2
Продажба на имот - ние знаем кое най-добре

 

Премахнете следите от домашните любимци

– може би вие обичате домашните любимци (котки, кучета и т.н.) и смятате за напълно нормална практика тяхното отглеждане в къщата или апартамента, но определено не всички хора са на това мнение. Фактът, че вашият имот е бил обитаван от тези животинки в редица случаи може да повлияе доста негативно върху възможностите за продажбата му. Препоръчваме ви преди пускането на имота за продажба, да заличите напълно следите от домашните любимци. В това число да скриете или направо да преместите на друго място техните храни, купички и всякакви други принадлежности. Уверете се също така, че никъде не са останали косми, които да насочат потенциалния купувач към мисълта за домашни любимци. 

Поставете акценти за привличане на вниманието

– подобни акценти, свързани с по-лесната продажба на имота, няма да ви костват много време и усилия. В същото време обаче неизменно ще привлекат вниманието на потенциалните купувачи. Имаме предвид най-вече неща, които могат лесно да се забележат при оглеждане на съответния имот отвън или пък на снимките, приложени към офертите за продажбата му. Прясно боядисана външна врата, нова пощенска кутия, добре поддържана градина и т.н. Поставянето на преден план на такъв тип акценти ще направи имота ви по-атрактивен и привлекателен, увеличавайки значително шансовете за неговата бърза продажба. 

Продажба на имоти 3
Продажба на имот - адекватна преценка

 

Използвайте възможностите на онлайн пространството.

Онлайн пространството е незаменим маркетингов и рекламен инструмент, когата става въпрос за продажба на имот. То може да ви донесе изключително много ползи и преимущества по отношение на бързата и лесна продажба на имота, както и договарянето на изгодна за вас цена. Трябва само да знаете как да използвате въпросните възможности. Направете пускането на имота си за продажба достояние на максимално широк кръг от хора. Публикувайте обяви за продажбата на имота в социални мрежи, форуми и предвидените за подобни цели сайтове и онлайн платформи. И добавете в тези обяви за продажба най-хубавите снимки на имота, информация за района около него и всичко друго, което смятате, че ще е от полза за привличане на потенциалните купувачи. 

 

 

С какво могат да ви помогнат специализираните агенции по отношение продажбата на имот?

Продажба на имоти 4
Продажба на имоти - Най-добрият партньор

 

Все повече хора прибягват до услугите на специализирани агенции при продажбата на даден имот. И това не е никак случайно. Агенциите за недвижими имоти ще направят продажбата по-бърза, лесна и изгодна за вас. Ето част от аспектите, в които могат да ви помогнат при продажба на имот:

 

  • продажба на имот: определяне на цена – агенциите имат богат опит и доста добър поглед върху тенденциите, свързани с продажбата на имоти на пазара. В този смисъл те ще определят цена за конкретния имот, която е максимално изгодна за вас и в същото време адекватна на конкретната пазарна ситуация. 
  • продажба на имот: маркетинг и реклама – успешното реализиране на продажбата до голяма степен зависи и от способността за правене на добра реклама на имота. Агенциите за недвижими имоти ще ви помогнат много в това отношение, като подберат подходящия микс от маркетингови дейности за по-бърза и ефективна продажба. В допълнение, те имат широка мрежа от контакти, която също е доста полезна при продажба на даден имот.   
  • продажба на имот: водене на преговори – продажбата на имот обикновено е свързана с водене на преговори между двете страни, които могат да бъдат доста дълги и сложни. Ако никога досега не сте се занимавали с подобна дейност и не познавате основните правила и добри практики за постигане на успех в нея, е препоръчително да оставите всичко в ръцете на опитни агенти. За тях воденето на преговори е ежедневие и със сигурност ще се справят с договарянето на по-изгодни за вас условия за продажба на имота.      
  • продажба на имот: оформяне на документите – продажбата на даден имот не е финализирана, докато не са уредени формалностите и оформени всички документи, свързани с нея. В този аспект помощта на опитен агент е от важно значение. Той ще изготви необходимата документация значително по-бързо и лесно от вас, и ще ви спести бъдещи правни проблеми и недоразумения. 

 

 

Доверете се на професионализма и високото качество на услугите, предлагани от RE/MAX България, и реализирайте продажбата на своя имот при максимално изгодни за вас условия.

 

Няколко полезни съвета относно продажбата на имоти

Направете необходимите поправки, но не прекалявайте

Не пропускайте почистването и подреждането

Премахнете следите от домашните любимци

Поставете акценти за привличане на вниманието

Използвайте възможностите на онлайн пространството

С какво могат да ви помогнат специализираните агенции по отношение продажбата на имот?

04.05.2018г.
За RE/MAX
Открийте историята на успеха
на нашата компания
Научете повече
Трейнинги & Обучение
Влез във форма
за успех в бизнеса - с уникалните
обучителни програми на RE/MAX.
Научете повече
Франчайз
Стартирай свой собствен
успешен бизнес
с RE/MAX
Научете повече
Намерете перфектния имот
Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.