EN
Детайлно търсене

ИмотИзчисти всички филтри


Местоположение


Цена


Площ (м²)


Площ на парцела (м²)Характеристики


Покажи имотите, добавени през последните:Подреди по:


Сподели


Морската столица Варна - имоти, забележителности и атмосфера

За имотите във Варна

 

Започвайки от добрите възможности за работа и образование, и стигайки до спокойното ежедневие (сравнено с това в другите големи градове), и мекия и приятен климат през цялата година. Подобни преимущества правят интереса към закупуване на имоти във Варна още по-висок. В следващите редове ще получите няколко полезни съвета за това как да изберете най-подходящия за вашите нужди и изисквания имот във Варна.

Имоти Варна 1
Имоти Варна - топ място

Избор на имот във Варна – фактори и критерии

 

Има няколко основни фактора, на които трябва да обърнете внимание при избора на имот във Варна. Сред тях са кварталът на Варна, в който се намира съответният имот, цената на самия имот, както и предвидените мерки за сигурността му. Ето какво е добре да знаете за всеки един от тези фактори при избора на имот във Варна:

 1. Избор на имот във Варна: квартал – преди да стигнете до самия имот, огледайте добре съответния квартал или район на Варна. Още в самото начало трябва да прецените дали този квартал на Варна може да ви предостави подходящите условия за постигане на високо качество на живот.  Или казано с други думи, дали жителите на квартала имат добър достъп до обществени услуги, магазини, училища, здравни заведения и всички други обекти, които биха им били нужни в ежедневието. Наличието на подобни неща в непосредствена близост до вашия имот във Варна определено ще направи ежедневието ви доста по-леко и приятно. 
 2. Избор на имот във Варна: цена -  в различните квартали на Варна има и определени вариации по отношение на цените на предлаганите имоти. Тъй като закупуването на имот във Варна само по себе си е една доста значителна инвестиция, при всички случаи е добре да проучите предварително този аспект. Така ще получите реална представа за това какъв тип имот във Варна можете да си позволите и ще избегнете неприятните изненади. 
 3. Избор на имот във Варна: сигурност – когато става въпрос за голям град като Варна, гарантирането на сигурността на имота е от голямо значение. Определено трябва да се вземат необходимите мерки в това отношение, за да бъде ограничен до минимум рискът от кражби, влизания с взлом и други неприятни инциденти. Добра идея е да насочите погледа си към имоти във Варна, в които такива предпазни мерки вече са налице. В днешно време във Варна има немалко имоти и жилищни сгради с постоянно видео наблюдение или поставен контролно – пропусквателен пункт на главния вход. 
 4. Избор на имот във Варна: места за паркиране – предполагаме не би ви се искало всяка вечер при прибиране от работа да губите излишно време в търсене на място за паркиране около своя имот, нали така? За съжаление във Варна и другите големи градове понякога местата за паркиране са доста ограничени и трудно забележими. Затова ви препоръчваме като фактор при избора на имот във Варна да включите и наличието в непосредствена близост на удобни места за оставяне на превозните средства на живущите.
Имоти Варна 2
Имоти Варна - хубаво място за инвестиране

 

 

Какво можете да правите във Варна?

 

 

Една от основните причини хората да избират закупуването на имот и заселването в точно определен град, е лайфстайлът, който могат да практикуват в съответния град. Какви са възможностите, свързани с вземането на имот във Варна и кои са най-често упражняваните дейности от местните през уикенда и като цяло всички почивни дни? Ето част от отговорите на този въпрос:

 • имоти във Варна: излежаване на плажа – купувайки си имот във Варна, вие ще сте по-близо от всякога до плажа. В града са налични поредица от прекрасни плажове, предлагащи на своите посетители меки пясъци и кристалночисти води. Ако притежавате имот във Варна, не е никакъв проблем да посещавате тези плажове както през лятото, така и по време на по-топлите дни през останалата част от годината. 
 • имоти във Варна: разходка из града – Варна е един изключително красив град, а притежанието на имот в него ще ви помогне да го опознаете напълно и обикнете още повече. Уикендите са подходящи за разходка с приятели из различни части на града и посещение на множеството забележителности, намиращи се тук. Повече за въпросните забележителности ще научите в последната част от текста. 
 • имоти във Варна: посещения на театри и музеи – със сигурност на неособено голямо разстояние от вашия имот във Варна ще има театър, музей, галерия или друг тип културна институция. Градът предлага редица възможности за посещение на различни културни мероприятия, в това число театрални постановки, изложби, концерти и фестивали на открито (особено през лятото).
 • имоти във Варна: забавление в нощни заведения – и съвсем не на последно място, вземайки си имот във Варна, вие получавате пълноценен достъп до град с изключително богат нощен живот. Баровете и дискотеките, предлагащи разнообразна музика и атракции, са способни да удовлетворят напълно всеки вкус и предпочитание. А ако имотът ви се намира в близост до някой от оживените плажове във Варна, можете редовно да посещавате разположените край брега заведения, които правят нощното забавление още по-необикновено и вълнуващо.

 

Имоти Варна 3
Имоти Варна - уповете се на нас за избор

 

 

Кои забележителности във Варна трябва да се посетят?

 

 

Както вече казахме, във Варна е пълно със забележителности, които определено ще привлекат вниманието ви. След закупуването на имот и настаняването в града, вие спокойно можете да си направите план и да разгледате тези забележителности една по една. Ето до какви места ще се окажете в близост, ако си вземете имот във Варна:

 • Морската градина – най-популярния парк във Варна, предлагащ много зеленина, свободни площи за разходка и игра, както и невероятен изглед към морето. В близост до Морската градина са разположени редица имоти, чиито цени обаче са сравнително високи по обясними причини. 
 • Аладжа манастир – средновековен скален манастир, намиращ се в близост до града. Създаден е в началото на миналото хилядолетие и влизането в него буквално може да те пренесе в една съвсем различна епоха, начин на живот и традиции. 
 • Комплекс „Фанагория“ -  на практика единствения музей на открито в нашата страна. Пресъздава прабългарски боен стан и включва елементи като традиционни юрти, занаятчийски работилници, бойни кули и т.н.  
 • Варненския зоопарк – зоопарк с богата история, водещ своето начало от 1961 година. Мечки, благородни елени, невероятно красиви птици и още редица животински видове могат да се видят в него.  
 • Wake Park Varna – уникална по рода си развлекателна зона, разположена на централния плаж в града. Тук има по нещо за всеки – безплатен Wi-Fi, възможност за практикуване на водни спортове, както и удобни шезлонги за пълноценен релакс. 
 • Улицата на занаятите – част от централния пазар в града. На нея ще намерите истински произведения на изкуството от сферата на дърворезбарството, грънчарството и иконописта. 

 

 

Доверете се на опита и професионализма на агентите на RE/MAX, които ще ви помогнат да откриете най-подходящия имот във Варна за вашите нужди и изисквания.

 

За имотите във Варна

Избор на имот във Варна – фактори и критерии

Какво можете да правите във Варна?

Кои забележителности във Варна трябва да се посетят?

12.04.2018г.
За RE/MAX
Открийте историята на успеха
на нашата компания
Научете повече
Трейнинги & Обучение
Влез във форма
за успех в бизнеса - с уникалните
обучителни програми на RE/MAX.
Научете повече
Франчайз
Стартирай свой собствен
успешен бизнес
с RE/MAX
Научете повече
Намерете перфектния имот
Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.