EN
Детайлно търсене

ИмотИзчисти всички филтри


Местоположение


Цена


Площ (м²)


Площ на парцела (м²)Характеристики


Покажи имотите, добавени през последните:Подреди по:


Сподели


Продажба на апартамент - тенденции и съвети

Защо продажбите на апартаменти се увеличават?

 

От по-голямата изгода от финансова гледна точка до редуцирането до минимум на задълженията за почистване и поддръжка. В следващите редове ще изведем основните причини, влияещи върху процеса на увеличение на продажбите на апартаменти.

Продажба на апартамент 1
Продажба на апартаменти - Ние знаем как става
  • продажби на апартаменти: по-изгодни във финансов план – една от първите причини, поради които продажбите на апартаменти все повече надвишават продажбите на къщи. Истината е, че в големите градове вземането на къща с двор, отопление и всички удобства, желани от съвременните потребители, излиза доста по-скъпо в сравнение с апартамента. С по-ниски цени се отличават единствено офертите за продажби на къщи, разположени в по-малките и отдалечени населени места. Населени места, които обаче едва ли биха предложили подходящите условия за живот и перспективи на един млад и работещ човек. Както добре знаете, тенденциите в днешния свят са свързани с притока на хора към големите градове, даващи възможности за работа, образование и създаване на семейство. А по-изгодната от финансова гледна точка опция за живот в тях са безспорно апартаментите. Не само, че посочените цени в офертите за продажбите им са по-ниски, но и обитаването на апартамент коства доста по-малко разходи в сравнение с къщата. В случая имаме предвид най-често срещаните битови разходи (ток, вода и т.н.), които при къщите се увеличават значително поради техните размери и специфични структури.      
  • продажби на апартаменти: по-голяма сигурност – сигурността също е важен фактор в днешно време, предвид потенциалните рискове от влизания с взлом и обири на домовете. В този аспект отново апартаментът има значително предимство пред къщата. Фактът, че се намират в оживени жилищни кооперации и наблизо има множество съседи, представлява най-добрата естествена защита на апартаментите срещу подобни инциденти. Съвсем друго е положението с къщите, които в редица случаи могат да са доста отдалечени от останалите жилищни или каквито и да било сгради. Подобни усамотени и често оставяни без надзор къщи са най-предпочитаната плячка за нарушителите на закона. 
  • продажби на апартаменти: общуване и комуникация с други хора – според редица изследвания живеенето в апартамент много повече предразполага към общуване и комуникация с други хора отколкото обитаването на къща. Хората, избрали апартамента за свое жилище, доста по-често излизат навън, срещат се с приятели и посещават обществени мероприятия. Постоянните срещи със съседите при влизане и излизане от жилищната кооперация също са фактор за създаване на междуличностни отношения. От друга страна, живеещите в къщи са по-склонни да се затварят в себе си, да ограничават контактите си с други хора и и да имат сравнително самотно ежедневие. 

 

Как да подготвите Вашия апартамент за продажба?

 

Продължаваме с няколко полезни съвета относно подготовката на апартамента за продажба. Въпросните съвети са свързани с привеждането на апартамента  в подходящ за продажба вид, така че да привлече повече потенциални купувачи. Ето какво трябва да направите, за да подпомогнете продажбата на вашия апартамент:

Продажба на апартамент 2
Продажба на апартамент - Доверете се на RE/MAX

 

  1. Продажба на апартамент: разчистване – при пускане на апартамента за продажба, е необходимо той да бъде разчистен от всички излишни предмети и вещи. Оставянето у купувача на чувство за неподреденост и хаотичност със сигурност няма да се отрази благоприятно върху шансовете ви за реализиране на ефективна продажба. От друга страна, изхвърлянето на всичко ненужно чисто оптически ще направи апартаментът ви да изглежда по-голям и просторен, което съвсем естествено е благоприятен фактор в процеса на неговата продажба. 
  2. Продажба на апартамент: повече светлина – светлината (естествена или изкуствена) е още един фактор, който ще спомогне за това пуснатият в продажба апартамент да изглежда по-голям. Ако в апартамента има много прозорци, постарайте се да пропускате през тях максимални количества светлина. Или казано с други думи, забравете за засенчващи елементи като пердета или щори. В случай, че липсват достатъчно прозорци, пробвайте с изкуствено осветление да придадете желаната атмосфера, която ще ви улесни в реализирането на продажба. 
  3. Продажба на апартамент: правило за цветовете – правилото за съотношение на цветовете 80:20 е много подходящо при подобни продажби. Какво гласи това правило и как то касае продажбата на вашия апартамент? Според него интериорът на всяка стая трябва да бъде съставен от 80% неутрални цветове и 20% по-ярки акценти. Такова разпределение повишава значително шансовете за продажба, тъй като дава възможност на купувача впоследствие бързо и лесно да извърши промени според своите собствени вкусове и предпочитания. 
  4. Продажба на апартамент: използване на огледала – огледалата също са доста полезни при продажбата на апартамент. Освен че придават усещане за големина на отделните помещения, те могат да създадат и уникални светлинни ефекти, създаващи стойност в процеса на продажба. Поставянето на акцентно огледало е един сравнително лесен и евтин начин да направите апартамента още по-привлекателен за потенциалните купувачи и да ускорите реализирането на продажба. 
  5. Продажба на апартамент: стилен балкон – бъдете сигурни, че балконът е едно от местата, на които ще се обърне голямо внимание при разглеждането на апартамента и преговорите за потенциалната му продажба. Поставянето на елегантна маса и столове например ще направи мястото подходящо за отдих и за семейни обеди и вечери, давайки ви силен коз в процеса на продажба на апартамента.  
Продажба на апартамент 3
Продажба на апартамент - потърсете ни

Вашият агент от RE/MAX има квалификацията и опита да ви предостави професионални съвети относно подготовката на апартамента за продажба и за това, как да увеличите неговата добавената стойност. Нашият квалифициран професионален специалист ще ви консултира как да подготвите апартамента си, така че да стане възможно най-привлекателен за потенциалните купувачи.

Доверете се на опита и професионализма на агентите на RE/MAX и си гарантирайте успешна продажба на апартамент бързо и възможно най-висока цена!

 

Защо продажбите на апартаменти се увеличават?

Как да подготвите Вашия апартамент за продажба?

04.05.2018г.
За RE/MAX
Открийте историята на успеха
на нашата компания
Научете повече
Трейнинги & Обучение
Влез във форма
за успех в бизнеса - с уникалните
обучителни програми на RE/MAX.
Научете повече
Франчайз
Стартирай свой собствен
успешен бизнес
с RE/MAX
Научете повече
Намерете перфектния имот
Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.