EN
Детайлно търсене

ИмотИзчисти всички филтри


Местоположение


Цена


Площ (м²)


Площ на парцела (м²)Характеристики


Покажи имотите, добавени през последните:Подреди по:


Сподели


Производителност на агент: Променяща кариерата цифра, която трябва да знаете

Имайки предвид продуктивността, нека да погледнем проучването на RISMedia 2018 Power Broker Report & Survey, което класира топ агенции за недвижими имоти по брой транзакции и общ обем на продажбите.

Нека погледнем цифрите малко по-задълбочено

Не е изненада, че челните позиции се заемат от топ брандове, включващи офиси на RE/MAX, Realogy и Keller Williams. Всеки от тях има големи обеми на продажби.

Но ако направим по-старателен преглед, става още по-интересно. Ще видим, че най-високо класираните агенции за недвижими имоти не винаги имат най -производителните агенти, понеже общата продукция не е най-показателният критерии.

 

Например, да вземем офис като RE/MAX of Reading. С 3698 транзакции той заема 225-то място в общата класация – почти в средата на всички 500 офиса. Това високопродуктивен офис ли е, който насърчава и поддържа високата продуктивност у своите агенти? Повярвайте, така е.

 

Това лесно може да се види, ако погледнем по-задълбочено. Ако разделим броя на транзакциите на броя на агентите в офиса, то всеки от 146-те агента средно е реализирал по 25.3 транзакции. Сред всички 500 агенции, това е офисът, който по продуктивност на агент заема 7-мо място.

 

Струва си да се отбележи, че агентите от агенцията, класирана една позиция по-високо (No. 224) са реализирали средно по 10.8 транзакции. Агенцията на позиция No. 223 – има средно по 4.6 транзакции на агент. Агенцията на No. 222 - средно по 3.4 транзакции на агент.

Това показва очевидната разлика в "производителността" на тези, класирани една до друга, агенции. Разбира се, съществуват системи, философии, конкурентни предимства и фактори, които диференцират офис с 25,3 транзакции на агент от такъв, който реализира почти същия брой транзакции, но с осем пъти повече агенти.

Отвъд числата

Изводът: Общият брой на транзакциите показва само част от картината. В някои отношения той дори обърква и отвлича вниманието от въпроса. Ако искате да оцените агенциите за недвижими имоти и тяхната ангажираност към успеха на агентите, то трябва да знаете цифрата за производителност на агент.

 

Това не значи, че броят на агентите не е важен. Напротив. RE/MAX of Reading има близо 150 агенти, които заедно създават динамична и жива среда, която е едновременно мотивираща и вдъхновяваща. На практика е невъзможно да се намирате в среда на високопроизводителни хора - и да ги виждате как се наслаждават на плодовете на тази продуктивност - без да се стремите да бъдете силно продуктивни.

 

Ето защо е толкова важно агентите да си зададат и да помислят върху двата въпроса, с които започнахме. Фактът е, че агентите, които искат да са по-продуктивни, трябва да се присъединят към офис, в който високата производителност на агента е приоритет.

 

Или казано по друг начин: Предпочитате да сте част от агенция с много агенти, в която всеки прави по-малко бизнес или да сте част от агенция с по-малко агенти, в която всеки агент прави повече бизнес? Вашата кариера (и Вашата банкова сметка) могат да бъдат силно повлияни от Вашия отговор.

 

05.11.2018г.
За RE/MAX
Открийте историята на успеха
на нашата компания
Научете повече
Трейнинги & Обучение
Влез във форма
за успех в бизнеса - с уникалните
обучителни програми на RE/MAX.
Научете повече
Франчайз
Стартирай свой собствен
успешен бизнес
с RE/MAX
Научете повече
Намерете перфектния имот
Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.