Разходи, които избягвате, когато продавате имота си с агент на недвижими имоти

31-08-2018
Разходи, които избягвате, когато продавате имота си с агент на недвижими имоти
Мисълта да продавате имота си сами, може да е много примамлива. Показвате имота, вадите документи и спестявате пари, като не се налага да плащате комисион на агент на недвижими имоти, нали? Помислете отново. Статистиките показват, че продавачите печелят повече пари от сделката, когато работят с професионален агент на недвижими имоти. Според National Association of Realtors®, цената на имотите, продадени с посредничеството на професионален агент е с 13% по-висока от цената на имотите, които са продадени от собственик.

Ето само няколко начина, по които спестявате пари, когато работите с агент:

Правилна цена

Определянето на цената на имота може да се окаже най-трудната част от продажбата на Вашия имот. Ако обявите имота на прекалено висока цена, имотът ще се застои на пазара.След като започнете да намаляте цената, купувачите ще решат, че сте отчаяни и ще Ви предложат дори по-ниски оферти. От друга страна, ако обявите имота за продажба на твърде ниска цена, ще загубите пари. Професионалният агент на недвижими имоти ще Ви помогне правилно да определите цената на Вашия имот, така че да не попаднете в тези капани.

Преговори

Дори и имотът Ви да е оценен правилно, пак можете да се окажете на масата за преговори. Агентите имат опит в изкуството на водене на преговори и ще Ви помогнат да получите справедлива цена.

Времето е пари

Създаването на маркетингови материали, уговарянето и провеждането на огледи струва време и пари. Възлагането на продажбата на имота на професионален агент не само ще облекчи графика Ви, но също може да Ви помогне да продадете имота по-бързо, отколкото ако го продавате сами.

Продължавайки да ползвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“. Можете да изтриете и/или блокирате „бисквитките“, като промените настройките на Вашия браузер. Повече информация.