3 съвета как да се усъвършенствате и подобрите своята работа

12-06-2018
3 съвета как да се усъвършенствате и подобрите своята работа
В постоянно променящия се свят, не винаги е лесно сме в крак с новостите. Но промените рядко са незабавни. Трябва да запомним, че малките неща, които правим, се отразяват на по-големите неща. Така че, ако случайно изостанем в постигането на нашите цели, важното е да не се отказваме и да не позволяваме на неуспеха да ни спре. Една несполука не е фатална. Всичко, от което се нуждаете, е малко мотивация и подготовка за постигане на вашата цел.

Запитайте се:

  • Доволен ли съм от качеството на моя живот и работа?
  • Какво точно бих искал да постигна?
  • Как мога да отделя достатъчно време, за да постигна целите си?
За да създадете мотивация за промяна, както и да си осигурите възможност да осъществите промяната, има няколко прости съвета, които можете да следвате:


Заменете старите навици с нови

Ако продължавате да правите едни и същи неща, рискувате да попаднете в затворен кръг. Ако един и същ проблем продължи да възниква, намерете друг начин да се справите с него.

Разбира се, изграждането на нови навици отнема време. Не гонете бързи промени, защото рискувате да се изморите и да не доведете нещата до успешен край. Не е необходимо да правите драматични промени. Малките промени са това, върху което трябва да се фокусирате.

Може да Ви се наложи да смените заобикалящата ви среда, за да промените определени навици. Това може да е нещо толкова просто, като да прекъснете връзката с интернет за час, за да се справите с големи проекти или да направите 15 минутна разходка, за да победите следобедната умора. Промяната на заобикалящата среда може да Ви подтикне към нови посоки на мислене и разпознаване на нови възможности.

Отделете време, дори това да са само 15 минути на ден

Прекарвате ли време в социалните медии или в четене на интересни статии онлайн? В такъв случай можете да отделите същото време за постигане на вашите цели. Отделянето на време за постигане на целите не означава непременно да правите повече неща, а по-скоро да обогатите знанията си и да подобрите качеството на това, което правите.

Запишете се на курс, за да подобрите уменията си или да откриете нов интерес. Започнете да казвате "да" на възможностите да се срещате с нови хора и да изграждате връзки. Ако не постигате напредък, не се страхувайте да поискате помощ от други хора. Хората, които са успешни, не биха могли да постигнат своите собствени цели без помощта на другите. Обсъдете промените, които искате да направите с други хора. Уведомете ги, когато правите промяна. Ако хората от вашето обкръжението знаят какво искате, те могат да ви помогнат да направите необходимите промени и да постигнете напредък.

Продължавайте да се развивате

Точно както всяка софтуерна актуализация е подобрение на софтуера, така и ние трябва да продължаваме да се развиваме с годините. Няма възраст, в която развитието и еволюцията трябва да спрат. След като постигнем една цел, е време да си поставим нова. Всичко се променя и се развива, така че е естествено да искаме да подобряваме и усъвършенстваме себе си, за да не изостанем.

Имаме предимството сами да можем да решаваме какво искаме да научим и да следваме нашите индивидуални интереси. Това може да е да научите нов език, да станете по-добър оратор или да се запишете на курс, който ви се струва интересен. Направете го, защото го искате. Изучаването на ново умение отваря ума ви към нови преживявания и възможности, за които е възможно да не сте помисляли преди. Никога не се ограничавайте до знанията и уменията, които вече имате. Продължавайте да се развивате.

Всяко ново нещо, което правите, допринася за вашето усъвършенстване като личност - дори и това да е усвояването на перфектния черешов пай. Новите постижения изграждат вашата решителност, помагат ви да продължавате да подобрявате себе си и качеството на Вашия живот.

Учете, развивайте се и не спирайте да се предизвиквате.

Ако сте нов в бизнеса с недвижими имоти и искате да усъвършенствате вашата работа или сте професионалист с опит, който иска да подобри кариерата си: в RE/MAX ще се погрижим да получите всички умения, от които се нуждаете и да покажете най-доброто от себе си.

By continuing to use this site, you agree to the use of cookies. You can delete and/or block cookies by modifying the settings on your browser. Find out more here.