4 неща за преговорите, които Вашият агент знае

19-06-2018
4 неща за преговорите, които Вашият агент знае
Преговорите по сделката са един от най-критичните аспекти от покупко-продажбата. Те са и една от стъпките в процеса, върху която опитът на Вашият агент може драматично да повлияе. Покупката или продажбата на имот, вероятно една от най-големите финансови транзакции, които ще направите в своя живот, не е моментът, в който да тествате уменията за преговори на новобранци.


По-долу ще намерите само някои от нещата, които агентите, като професионални преговарящи, знаят, че им помагат да постигнат най-доброто споразумение за Вас. 

1. Агентите знаят, че знанието е сила

Вашият агент, освен че притежава задълбочени познания за пазара и е в състояние да определи стойността на имота, ще Ви предостави и информация от публичните регистри за самия имот и за квартала, в който той се намира. Вашият агент също така ще оцени и мотивацията на продавача. Информация за това дали продавачът бърза да продаде или не, може да помогне за формирането на стратегията за преговори. 

2. Агентите могат да преценят кога е подходящия момент

Понякога бързият отговор на оферта е от решаващо значение. В други случаи е най-добре да изчакате. От решаващо значение за преговорите е да знаете коя стратегия да изберете. 

3. Обективността е задължителна

Като професионален преговарящ, Вашият агент има способността да контролира процеса, без да се влияе от емоциите, които сделките с недвижими имоти пораждат в продавачите и купувачите. Освен всички други скъпоструващи грешки, неопитните преговарящи могат да разкрият прекалено много информация за другата страна, особено по време на интензивни, бързи преговори. 

4. Агентите знаят какво да поискат

Ако не поискате, няма да получите. Като защитник на Вашите интереси, Вашият агент ще знае как да поиска неща като отстъпки или ремонти по най-въздействащ за другата страна начин. 

By continuing to use this site, you agree to the use of cookies. You can delete and/or block cookies by modifying the settings on your browser. Find out more here.