Производителност на агент: Променяща кариерата цифра, която трябва да знаете

05-11-2018
Производителност на агент: Променяща кариерата цифра, която трябва да знаете
Ето два прости въпроса към всеки сериозен професионалист в областта на продажбите: Вашата продуктивност такава ли е, каквато бихте искали да бъде? Колко важна за Вас е продуктивността на Вашия офис? Отговорите на тези въпроси може да имат огромно значение, в зависимост от това как виждате и възприемате думата „производителност“.

Имайки предвид продуктивността, нека да погледнем проучването на RISMedia 2018 Power Broker Report & Survey, което класира топ агенции за недвижими имоти по брой транзакции и общ обем на продажбите.

Нека погледнем цифрите малко по-задълбочено

Не е изненада, че челните позиции се заемат от топ брандове, включващи офиси на RE/MAX, Realogy и Keller Williams. Всеки от тях има големи обеми на продажби.

Но ако направим по-старателен преглед, става още по-интересно. Ще видим, че най-високо класираните агенции за недвижими имоти не винаги имат най -производителните агенти, понеже общата продукция не е най-показателният критерии.

 

Например, да вземем офис като RE/MAX of Reading. С 3698 транзакции той заема 225-то място в общата класация – почти в средата на всички 500 офиса. Това високопродуктивен офис ли е, който насърчава и поддържа високата продуктивност у своите агенти? Повярвайте, така е.

 

Това лесно може да се види, ако погледнем по-задълбочено. Ако разделим броя на транзакциите на броя на агентите в офиса, то всеки от 146-те агента средно е реализирал по 25.3 транзакции. Сред всички 500 агенции, това е офисът, който по продуктивност на агент заема 7-мо място.

 

Струва си да се отбележи, че агентите от агенцията, класирана една позиция по-високо (No. 224) са реализирали средно по 10.8 транзакции. Агенцията на позиция No. 223 – има средно по 4.6 транзакции на агент. Агенцията на No. 222 - средно по 3.4 транзакции на агент.

Това показва очевидната разлика в "производителността" на тези, класирани една до друга, агенции. Разбира се, съществуват системи, философии, конкурентни предимства и фактори, които диференцират офис с 25,3 транзакции на агент от такъв, който реализира почти същия брой транзакции, но с осем пъти повече агенти.

Отвъд числата

Изводът: Общият брой на транзакциите показва само част от картината. В някои отношения той дори обърква и отвлича вниманието от въпроса. Ако искате да оцените агенциите за недвижими имоти и тяхната ангажираност към успеха на агентите, то трябва да знаете цифрата за производителност на агент.

 

Това не значи, че броят на агентите не е важен. Напротив. RE/MAX of Reading има близо 150 агенти, които заедно създават динамична и жива среда, която е едновременно мотивираща и вдъхновяваща. На практика е невъзможно да се намирате в среда на високопроизводителни хора - и да ги виждате как се наслаждават на плодовете на тази продуктивност - без да се стремите да бъдете силно продуктивни.

 

Ето защо е толкова важно агентите да си зададат и да помислят върху двата въпроса, с които започнахме. Фактът е, че агентите, които искат да са по-продуктивни, трябва да се присъединят към офис, в който високата производителност на агента е приоритет.

 

Или казано по друг начин: Предпочитате да сте част от агенция с много агенти, в която всеки прави по-малко бизнес или да сте част от агенция с по-малко агенти, в която всеки агент прави повече бизнес? Вашата кариера (и Вашата банкова сметка) могат да бъдат силно повлияни от Вашия отговор.

 

By continuing to use this site, you agree to the use of cookies. You can delete and/or block cookies by modifying the settings on your browser. Find out more here.